Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om inte gud [muba] racker till







det bryts ny mark
, ben på vägen
under den aldrig fallande himlen
ska de nya dagarna födas

morgnar ska vakna
till rösterna som stärkts
flickan med munnen
kring moderns vårtgård
ska en dag sjunga sången

hennes far lät stanna inuti
det reser sig ett folk
med utbrunna drömmar


morgondagen
ska föda dem nya
det skalas hudar
flås lager av kuvad tanke





kväv hosni
kväv rädsla i sin linda












































Fri vers av lyckeli
Läst 530 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-02-03 13:15



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Den här är bra, mycket bra.
Du målar angelägna bilder och skriver så det berör, allt på samma gång.
2011-08-27

    ej medlem längre
Härlig läsupplevelse flödande av bilder i lagom dos.
2011-02-15

  Mikael Lövkvist
Strålande. Fascinerande. Mycket stark, kraftfull poesi, som säger så otroligt mycket trots att den låter tillräckligt mycket vara osagt. Det enda förslaget jag har är att, för rytmens skull, även behålla "ska de nya dagarna födas" i obestämd form (dvs, "ska nya dagar födas). Men i det stora hela och i det viktiga som din dikt förmedlar är detta är en ren petitess. Tack för mycket god, och stark, läsning.
2011-02-04

  Lena Själsöga Keijser
stark är rösten
strömmande flödesljus
fylld värme andas du

orden
öppnar

tack

Tack att Ljus och Värme Är Hos Dig

Själsöga
2011-02-03

  Ola Rydberg
Bara hur du börjar är ju genialiskt

det bryts ny mark
, ben på vägen
och sen
är det bara unikum
tack baby !
2011-02-03

  Anton the poet
häftigt!
2011-02-03

  Yrre VIP
Stort!
2011-02-03

  Lars Hedlin
Levande till max!
2011-02-03

  Kalle.O
Fantastiskt uttryckt!
2011-02-03

    ej medlem längre
oj oj oj oj gånger nittio upphöjt till 57.
har du skickat den här till någon av våra största dagstidningar?
2011-02-03
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli