Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Täcker över


Människan
människan smyger in i de innersta rummen
och täcker över ansiktet
täcker över den bristande förmågan med
vargpälsar

Tätt tätt intill
den oundvikliga insikten
i den nära förestående jakten på sig själv
en gulnad hörntand
en papperslapp med en slarvig handstil
en grådaskig pälstuss




Fri vers av Prometeus
Läst 368 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-02-07 14:41



Bookmark and Share


  Elisabeth VIP
Jag får fragment av en berättelse av ursprungsmänniskan, en omedvetenhet som finns där djupt inrotat i oss men så svårt att hantera för nutidsmänniskan. Som om det omedvetna säger att vi fortfarande är sårbara.
Men vi vill inte veta det. Och vi offrar mycket, nästan allt för att få fortsätta att slippa veta.

(Dina dikter tar fram ord och bilder ur mig som jag inte vet var de kommer ifrån. Känns befriande och konstigt. Men bra!)
2011-05-17

  Daniel_78 VIP
det är synd om människan
håravfall, skakig namnteckning och ohygien
tecken på att något står fel, skäms

tycker om att du använt vargtematik
när man står högst upp på näringskedjan
vem skall man slåss mot?
2011-02-09

  Lemuel Gulliver
Insiktsfullt. Mångbottnat. Skön rytm och klangbotten. Du verkar jobba mycket på takt?
2011-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Prometeus
Prometeus