Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om mobbning

Mobbning.

Barn och vuxna retar varandra.

Barn och vuxna pratar illa om varandra.

Barn och vuxna slår och sparkar varandra.

Barn och vuxna är vilse och hatar i grupp.

 

Så går det när våra ledare inte är ledare.

En ledare ska föregå med gott exempel.

En ledare ska inte mobba andra.

En ledare ska föregå med gott exempel.

Visa hur andra ska vara och bete sig.

Inte mobba andra.

Inte tillåta att andra pratar illa om andra.

Lära var och en hur man ska tänka och vara.

 

Det är dags nu,

att var och en börjar tänka och känna.

Låt samvetet tala.

Ditt hjärta vet vad som är rätt.

Välj våra ledare med noggrannhet.




Fri vers av Ninananonia VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-02-15 21:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Varje människas
egenansvar
att medvetandegöras
gör du klart här
2011-02-19

  Erik Hall
En dikt som alla borde läsa! Mycket bra!
2011-02-16

  Katarina O´Nils Franke
Rätt, rätt och slätt. Världen är grym, tyvärr. Bra skildrat
2011-02-16

  Johan Bergstjärna
Bra talat!
2011-02-16

  Ari Viklund
men hör upp - oss alla vuxna
vad våra hjärtan - oss vill säga
att våra barn - oss kan väcka
med att älska - oss och andra
2011-02-15

  M.A.J.R
Rent av en grymt bra skriven text =)
2011-02-15

    AA VIP
Vi får det samhälle vi förtjänar utifrån vilka ledare vi väljer. Bra text. // AA
2011-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP