Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Majoritetsmönster i praktiken


Han går,
på gatan, ensam, extremt kobent.
En kvinna får syn på honom.
Tittar, tar efter, följer
och så går de

De går,
på gatan, ensamma, extremt kobent.
En man får syn på dem.
Tittar, tar efter, följer
och så går de vidare

De går,
på gatan, ensamma, extremt kobent.
Två damer får syn på dem.
Tittar, tar efter, följer
och så går de vidare

De går,
på gatan, ensamma, extremt kobent.
Fyra män i kostym får syn på dem.
Tittar, tar efter, följer
och så går de vidare

De går,
på gatan, ensamma, extremt kobent.
De får syn på tio personer som krälar sig fram längst trottoaren.
Tittar, tar efter, följer
och så lämnar de honom

Han går,
på gatan, ensam, extremt kobent.
19 krälande personer skrattar åt honom.
Tittar, pekar, ropar:
"Minoritet!"




Fri vers av Ceverin
Läst 321 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-08 18:27



Bookmark and Share


    tosing
Tok-bra :-) Att vända kappan efter vinden... att stå fast vid den man är... att våga gå mot strömmen...
...kul form på denna, som en variant på sången/ramsan "En elefant balanserade" eller "10 små negerpojkar". Bra!
2011-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Ceverin
Ceverin