Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det moderna

det är inte längre
modernt att vara
modern

till och med
postmodernismen
är numera otidsenlig

att vara modern
innebär inte längre
att ligga i framkant
utan indikerar
snarare en epok
som redan gömts
i glömskans
grå galleri

arkiverats i
annalerna
lämnad i
kvarstad i
kryptor och
katakomber

uteserveringarna
exponerar hunger
efter ytskiktets
bekräftelse

rumsrena rebeller
poserar tandlösa
i trängseln

gatulivets trender
signalerar ängsligt
hopp om
att få tillhöra

följsamhet är
obligatoriskt
förutsatt att det
inte är du som
har initiativet

en hemlös katt
flyr fältet

samtidens sårbara
spetskompetens
visar sig vidvinklat
varsebliven via
trendkänsliga tentakler

fotograferade
ögonblick som
färskvara
som sköldar mot
skiten och förfallet

det är inte längre
modernt att vara
modern

möglet mejslar sig
omutbart igenom
minsta spricka i
den glatta ytan

politiker med
moderna idéer om
moderna partier
som bedriver
modern politik
avslöjar sig som
sjunkande skepp

och på tankesmedjorna
säger man
"tänkte inte på det"

kulturministern
borde snarast
om hon varit
i takt med tiden
överväga att ombilda
Moderna museet
till en underavdelning
av Historiska museet

det är inte
längre modernt
att vara modern

dagens vindriktning
annonseras med
andra attribut

framtidens
frontsoldater
vet redan innan
supermakterna
nyttjat sitt veto

skapar trenderna
för att vara i stånd
att följa dem innan
de blivit traditioner

och planeten
förefaller snurra
runt vår axel
ännu en liten stund





Fri vers av Anders P VIP
Läst 657 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-11 10:08



Bookmark and Share


  andrasidan
Bra flyt och viktiga tankar.
2011-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP