Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om att inte bli sedd

Jag möter henne

en kavat ung tjej

med svartfärgat hår

och svarta kläder

hon ser mig

rakt i ögonen

Ingen tvekan

när hon berättar

om en pappa

som dricker 

alldeles för mycket

 

Hon viker inte undan

med blicken

när hon säger

att hon blev sexuellt utsatt

och därför rymde

från ett annat hem

 

Och hon visar inga känslor

när hon berättar 

att hon inte bott hemma

på 7 dagar och 7 nätter

men ingen har frågat efter henne

 

Hon vill få sitt studiemedel

och vara en normal tonåring

ska det vara för mycket begärt

undrar hon

ska hon verkligen

behöva oroa sig

för att bli vräkt

för att det inte finns 

någon mat hemma

för att hennes pappa

kan supa ihjäl sig

när som helst

 

Inte en min

bara svarta frågande ögon

 

 




Fri vers av Bevingad
Läst 450 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-11 19:09



Bookmark and Share


  Katarina O´Nils Franke
Vilken hårdhet utåt - trots försök att nå andra. Väldigt vacker text, känns väldigt verklig.
2011-02-11

  Nightngale
helvete
2011-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Bevingad
Bevingad