Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En uråldrig symbol där två droppar omsluter varandra, i harmoni. Yin med lite yang i och yang med lite yin i.




Yin och Yang

Yang                            

           

                                          Yin


 

 

Yin kvinnligt             och             Yang manligt.

 

      Yin är                                      Yang är             

kyla,                                          hetta,

stillastående,                               rörelse,

svaghet,                                      styrka,

inaktivitet                                    aktivitet,

avtagande,                                 uppåtrörelse

vinter,                                         sommar,

natt,                                            dag

insidan.                                       utsidan


 

 


Handlar om att vara i balans.


Att leva i harmoni.


Utsidan är  yang


insidan är yin.


Kyla och värme.


Kvinnligt och manligt.

Meridianerna och kroppens organ


är  yin eller yang


och balanserar varandra inbördes.


Om det blir obalans blir vi sjuka. 

Är

en helhetsymbol,

kosmos,

en enhet,

harmoni,

i en evighet.


 


 


 




Fri vers av Ninananonia VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-20 20:53



Bookmark and Share


  M:tin
Jag skulle vilja påstå att du har en stor droppe av Yang i dig :)
2016-05-11

  Lena Själsöga Keijser
sitter och ser bilden
en bild vilken ofta är
...ser två händer omfamna varandra
två vingar runt en fågelkropp
...den bilden är jag ej klar med, den får leva vidare

tack
2011-02-21

  Johan Bergstjärna
Jag tror inte på att den ena sidan, yin, eller den andra sidan, yang, är kvinnligt eller manligt, det ter sej endast som en floskel för mej.
2011-02-21

  Let it go VIP
ja, jag vet det och det är det som gör mig så hopplöst halv ...
2011-02-21

  Ari Viklund
pluttar i mitten är större nu
ljuset reflekteras bäst av yin
en evig balans består likväl
i yin&yang, den bara andas
2011-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP