Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrivet den 30/1


Jag tror inte jag hör hemma här

Min lärare säger till mig att hon tror att man kan märka av ifall man tillhör rätt eller fel nation. Som britterna som sakna gick över till att bli amerikanare under 1700-talet.
Är jag en britt som sakta går över till att bli en amerikan?
Man skulle ju kunna önska att så var faktumet.
Nej, jag känner mig inte svensk. Och tro mig, jag är stolt över att vara svensk medborgare.
Problemet ligger i hur jag känner för landet.
Problemet ligger i att jag inte känner mig svensk.
Jag känner att jag inte passar in i det stora pusslet som heter Sverige.
Jag är en bit som inte passar in.




Fri vers (Fri form) av mitta
Läst 259 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-23 23:28



Bookmark and Share


  Filosofen2
Jag brukar säga att jag är en del av Eu, ja, lite här och lite där, men SVENSK No... Med rötter från Sigenare från Ungern 150 år sen, samt Valoner från Belgien, så kan jag inte säga att jag är SVENSK från grunden. Jag är stolt över att vissa forskat så långt som 150 år och längre tillbaka......

Så man ska inte skämmas för man inte känner sig 150% svensk..

Tack för texten den var mycket läsvärd och ett bokmärke

Kram
2011-02-24
  > Nästa text
< Föregående

mitta
mitta