Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt som beskriver händelsen då min far dog.


Du dog i en vit Volvo

Jag ser fortfarande den vita Volvon i den där mörka skogen,
ovissheten och springandet gjorde det mer spännande än du tror
trippar fram på mina ostadiga ben, likt en oslipad balettdansös
och vet inte vad som väntar i den där skrotbilen

"Pappa? Pappa!" gråter förtvivlat,

och tar tag i den där plastburken som ligger på instrumentbrädan
du tuggar fradga och löses upp framför mina ögon sålänge
och min klänning är inte längre vit, utan gråaktig som jag känner mig

"Vakna, snälla!" en sjuårings talesätt,

men det hjälper inte mot alla hjärnblödningar i hela världen




Fri vers av Matilda E. Stridsberg
Läst 287 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-02-24 22:50



Bookmark and Share


    vilgot hellros
detta känns när man läser
2011-03-04

  VampyrÄngel
Bokstäver som gör ont i hjärtat.
2011-02-28

    Herr Ångest
tung.. välskriven.. men ack så hemsk att läsa!
2011-02-25

  F.
Grep tag och berörde på djupet.
2011-02-25

  Linda Gustafsson
Den känns!
Fint skrivet.
2011-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Matilda E. Stridsberg
Matilda E. Stridsberg