Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Facit till mitt eget liv


Jag vill låta kreativiteten flöda. Men än är pappersarket som ligger framför mig mycket vitt.

Jag vill älska
Han i scenljusets centrum. Han som får mina ben och hjärta att svikta.
De som får mig att hålla andan under vatten. Mitt hjärtas mest trogna vänner.

Jag vill
Få hans hjärta att mjukna. Ljuda hans läppar till att viskandes be om en dans
Måla upp ett färgstarkt liv och vidga mina vyer
Skapa något meningsfullt. Som får mig att förstå att jag är värdefull och duger även för de mest likgiltiga. Svarta ögon.
Jag vill omfamna och ta hem hela världen.
Stoppa om alla orättvisor med dun för att sedan vagga dem till sömns.

Jag vill älska han på gatan med en flaska i sin hand
Vill räcka honom handen och säga att det inte är någon fara. Att världen finns kvar imorgon också. Jag vill tala om för honom att ingenting är för sent.

Framför mig ligger ett pappersark och undertill ligger facit. Facit till mitt liv
Jag har svaret på mina egna frågor



Men fortfarande skimrar pappersarket vitt.




Fri vers av J. E. A
Läst 325 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-03-02 21:30



Bookmark and Share


  F.
Du knyter ihop dina vackra formuleringar med en slutkläm som gör texten fantastisk. Genomtänkt och framför allt bra, bra, bra!
2011-03-10

  Ametysth
Åh nej, det gör det inte, så fantastiskt fint skrivet!
2011-03-03

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Jag fastnade lite på den (skenbara?) motsättningen "Kalla, ångestfyllda, lite mer hoppfulla februari."
Men sedan flyter det på.
Tycker särskilt mycket om de två sista styckena.
2011-03-02
  > Nästa text
< Föregående

J. E. A
J. E. A