Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag önskar, för barnen



som rusar in i hallen med leriga stövlar
som glömmer tvätta munnen efter maten
som kiknar av skratt när någon kittlas

jag längtar för barnen

som sträcker ut en hand mellan taggtråden
som letar brödkanter i giftiga sopberg
som långsamt fäller tårar efter en mor

jag ber

för alla illbattingars glada skratt
alla smuttronskinders längtan efter sol
alla barfotafötters känsla i varm sand

jag vädjar kärlek åt dem

som har ingenting
åt dem som har blott en hand att sträcka ut
den hand som griper första bästa
för att den inte ska hållas där tom ensam

jag ber -























Fri vers av etthjärtaäralltidrött
Läst 286 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-03-07 12:47



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
ja
och det vackra är att du lyfter fram det vackra i barnens görande
det gör att det goda vackra växer

tack
2011-03-08

  Valdemar Anders
Bra! Asolut!!
2011-03-07

  Yrre VIP
Absolut håller jag med!
2011-03-07

    ej medlem längre
Delar din bön för alla barn, må de få en solhälsning in i hjärtat, om så bara för en kort sekund, varje dag.
2011-03-07

  walborg
Delar Din bön för alla barn under de mest olikartade uppväxtförhollanden som finns på vår jord.
2011-03-07

  Linda CH VIP
Värna om barnen. Det viktigaste vi har! Mycket fint skrivet.
2011-03-07

  AgnesP
Så fin. Delar också din bön.
2011-03-07

    ej medlem längre
jag delar din bön. tack.
2011-03-07
  > Nästa text
< Föregående

etthjärtaäralltidrött
etthjärtaäralltidrött