Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett diktexperiment.


Hur tas stegen?


Stegen syns än, i den sen länge förstelnade asfalten. De första stegen är de enda som blir förevigade avtryck.


Stegen träffar mark och träffas av mossa. Träffar gator och träffas av tuggummi. Träffar parkettgolv och träffas av dammtussar. Träffar insekt och träffas av blod, träffar liv och träffas av död.


Stegen räknas av dem som inga tar. Kontrolleras av dem som inga har och glöms av dem som har dem kvar.


Stegen tas på TV11, vardagskvällar klockan sju, fast baklänges


Stegen har bekantat sig med män och kvinnor över hela världen. Missuppfattats av de flesta, missbrukat av några få. Revolutionerats av vissa, men obemärkt.


Stegen hittar alltid hem till förra ägaren. Utan att fråga efter vägen, utan att läsa skyltar.


Stegen är en köttig massa av all den samlade enigheten som inte delas av någon annan.


Stegen är 10 hål i osten, upphöjt i 3,14


Stegen är det som rör sig utanför skorna när de går.




Fri vers av Ceverin
Läst 270 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-10 12:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ceverin
Ceverin