Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mänsklig värme och klimatet


Mänsklig värme lindrar klimatet (Earth Hour)

I dagens moderna informationssamhälle så har vi lärt oss att om vi inte syns så finns vi inte, och finns vi inte så kan vi väl inte ställa till med klimatfarliga verksamheter. Därför skall vi släcka lamporna och låtsas som att vi inte fanns en stund. Det kan ju visserligen vara bra det med. För de flesta av oss kommer inte finnas efter en sådär 80 år.

Släcker hälften av oss i Sverige en lampa på 60 W = 0,06 KW under en timma så sparar vi energi motsvarande värmen från en mindre fjärrvärmeanläggning under tre månader till en liten by kring trakten Överlida.

Kopplade man däremot krematorier -som tar hand om de liv som släckts ut- till fjärrvärmen så skulle vi kunna ha tänt på Lördag och verkligen vara upplysta istället för att sitta där i mörkret och tro att vi belyser något som inte kan belysas annat än som ett jippo.

Verklig mänsklig värme, det gör skillnad!
Konsten är bara att lära sig skilja på vetenskap och jippo...




Fri vers (Fri form) av Jaramald
Läst 388 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-24 00:21



Bookmark and Share


  Elwania
ja det gör skillnad mänsklig kärlek och värme om vi lägger in mer
kunskap om vad det är vi konsumerar och hur vi använder Gaias
natur. Vad betyder naturen för oss är det något man rastar hunden i ? eller kana vi öppna upp för att känna denna kärlek för det som ger oss möjlighet att leva.
2011-03-25

  Mangal VIP
En droppe i strömmen kan tyckas, men kanske det som ökar medvetenheten om vad konsumtion gör och kanske också leder fram till viktiga frågeställningar som denna hos många. Konsumtion är vad vårt samhälle byggt på hittills. Vad är nästa steg?
2011-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald