Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pysventil - poeter.se

Poeter.se är min pysventil
här kan jag
fisa

sippra ut ord
släppa väder
ventilera
vädra
tänka nytt
och kanske om

väljer fritt
in medias res
eller att backa handling
ord
begrepp

vänder
vrider
tänjer
sanningen

för att anpassa
till mitt
sinnelag

klagar
skriker
glappar
gapar
ratar

älskar
hatar
försakar

Älskar ord
dess betydelse
dess ringlande förmåga
sättet som länkar samman
håller isär

Älskar Dig,
som petar
som påtar bland mina ord
ifrågasätter
om det görs med respekt
allt behöver inte vara perfekt

älskar dig som klappar
mig om axeln
håller dig i djup beundran
smått avundsvärda
människa

Du ger mig kraft,
mod
att stå på barrikaden
att skrika för full hals
likt en skadeskjuten kråka

Tack till dig, från mig!




Fri vers (Modernistisk dikt) av lilla t
Läst 235 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-25 06:35



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Dunderskön skildring av vår härliga sajt ! Gillar ditt "kaxiga" stuk ! Lite "esklistunaesiskt" på något vis ! Bokmärker !
2011-04-18
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t