Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inomtystnad














rostbröd & ost
jag har nog aldrig sagt det till dig
men jag är rädd, så där på riktigt rädd
för att jorden ska slå tillbaka
tänk om våra barn kommer att drunkna

i våra morsors sopor

kom,
kom och lägg dig hårt över mina tankar
din vaga doft av svett är mitt skydd
och kan du slå spikar för att hålla verkligheten ute
så vore jag dig evigt tacksam

kaffe med mjölk
i muggarna som inte går att få riktigt rena
och jag har nog aldrig sagt det till dig
inte rakt ut med ditt ansikte som mottagare

men jag blir skrämd
när dagarna går och du glömmer att säga
att det är mig du älskar
mest skrämmer det

när du glömmer
att jag sover med trosorna på nu för tiden
och knäckebrödsmulor
mellan mina tår

och du vet det nog inte
men jag tänker ibland när jag ser på dig
fast du inte ser,
att jag tycker att det är så svårt


att minnas varför vi hör samman
som du säger att vi gör
som du sa, att vi gjorde då
du, jag har nog aldrig sagt det till dig






men jag är jävligt rädd
för vad som rör sig
när du sover


i mig.












Fri vers av lyckeli
Läst 538 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2011-04-08 23:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du skriver så starkt. Om oron som kommer krypande. Om tystnaden som långsamt växer. Jag ryser. Av igenkänning.
2011-05-07

    ADI Nehlin
känner igen mig i den oron...i dom tankarna..väl skriftat
2011-05-05

  JNI
Dina rader är som oftast rent mästerliga, fångar allvar med glimt i ögat men ändå sänder ut sina tydliga budskap.. otroligt bra !
2011-05-01

    ej medlem längre
En dikt som känns skön att läsa ,tragikomisk med bra tema.
2011-04-18

  Ola Rydberg
Du knockar mig igen
fastnade för rader som
(och kan du slå spikar för att hålla verkligen ute
så vore jag dig evigt tacksam)

och

(när du glömmer att jag sover med
trosorna på
nuförtiden)

och slutet
är magiskt
som en poetisk bomulstuss
runt ett sargat hjärta
2011-04-09

  Gisela Nordell
Skönt naken text
Mellanrummen som pauser
förstärker dikten
Allt som jag läser vågar jag
mitt ett steg närmare och närmare
utan att rygga tillbaka och kommer i en mjuk samklang
med innehållet
2011-04-09

  Elaine.S VIP
Det stora tankarna och de små, det som är allt och det som kan bli till inget. Livet och jorden och hur vi gör.... vilka ord som hörs genom allt. En öppen uppriktig dikt med en talande titel och en nästan brutal slutkläm. Bra!!!
2011-04-09

  Mow Dean VIP
det var en spikrak text, som berör mig.
JAG blir rädd, bara jag läser - och läser varje rad och ord, för att se vart det leder mig.
väldigt bra skrivet.
tack för att du delar med dig!
2011-04-08
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli