Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath repris tidigare publicerad 090201
en vän tittade in och jag tittade tillbaka




Kvar

 

På köksbordet
står en blomma

 

En gåva
lämnad kvar

 

Knoppar
som slagit ut

 

Ett soffhörn
tomt

 

Tystnad
ekar i
kvällens
ofrivilliga
ledighet

 

Barndomsstaden
vinner,
körslaget

 

Så få de nu
sin ungdomsgård

 

Filmen lämnar
budskap, det
du sår det får du
skörda,

 

Mellan kalla
lakan, slår
känslan till

 

Skulden
knackar

 

vill beröva
framtiden

 

För en sån
som jag

 

Så var
det åter
dags för
tankeslag
i själen

 

Pianospel
i spröda toner
lindrar

 

Till
Geensleevs
slingor
släpper
jag tanken fri

 

Ber låt min
känsla få ro

 

Låt de
slåss bäst
de kan
därinne

 

Vaknar
till 17
grader minus

 

Vet att idag
är en dag
då själen
behöver de
goda orden

 

Känslan är
skör

 

Kupar hand
runt varma
tekoppen

 

Blundar

 

Följer
Barbara
Streisands
färd i orden

 

 ”Never Walk
alone”,
och förs på en
färd genom
Evangelium

 

där inga misstag finns
bara ”Lessons
to be learned”

 

förs till
”Higher Ground”

 

”Avinu Malkeinu”

 

Hör vår bön

 

Överlämnar

 

Öppnar ögon

 

som vilar på
utslagen
knopp

 

Kvar

 

Vänder blad
i almanackan

 

möter blåmes
i siluett mot
blodröd
solnedgång

 

Till orden:

Ty i honom är
det vi lever rör
oss och är till…..
(Apg. 17:28)

 

Mysterium

 

Tankeslag
är över

 

Jag lever,
jag är till

 

 

Eva Langrath 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 589 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2011-04-10 17:04



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
När man läser dina dikter förundras man alltjämt över den enorma känsla som alltid finns där det måste till ett varmt poethjärta för det - sen vill jag elogera hur fängslande du för fram berättandet i övrigt ..med galanta men mjuka pausar som sitter precis där som ska..som jag känner allafall..enormt fint och vackert Eva!!applause!!
2011-04-13

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2011-04-11

  Anna*
Luftiga och lätta nedslag som vandrar som tanken i en vind. Snyggt!
2011-04-11

  ULJO
Man blir glad av att läsa denna ljusa och kärlekfulla text.
2011-04-11

  Rachel Roth
oj, säger jag....och minns den! tycker om
2011-04-11

  walborg
Ljust att läsa denna fina text.
2011-04-10

  Gisela Nordell
din personlighet lämnar avtryck
som en fågel stannar lätt¨på
fönsterkarmen
utmejslat, välgjort med lätt hand
2011-04-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Strålande
beskrivet
hur det kan
gå och bli i med-
som motgång då hörs
alltid en sång, då ska
man inte missa att
den höra för även om
porten är trång:
För man är ju
igång och på
språng...
2011-04-10

  Bibbi VIP
Du är en stor poet.

Jag blir mållös.
2011-04-10

  thyra
Underbart skrivet! Tack för fin läsning!
2011-04-10

    eva m h
Älskar Din dikter Eva!
2011-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP