Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath




Spegel

 

stenkajen
säger kartan

 

iskanter
upplösta
uppluckrade

 

öppen spegel
visar
verkligheten upp och ner

 

naturstig
säger kartan

 

återvändsgränd
avspärrad med staket
efter staket

 

promenaden får gå
upp och ner
ner och upp
bland gatorna
och husen

 

små och stora
trä och tegel
putsad fasad
sida vid sida

 

vi följer stigen
som är nästan torr
tillbaka till
vattnet

 

sneddar gräsmattan
geggigt brungrå
skor som klafsar

 

på ett litet isflak
inte långt från stranden
tre hägrar
alla stående på ett ben

 

änder och måsar
irrar runt omkring
en och annan lyfter
tar sats
glidflyger skriande
in mot land

 

solen värmer idag

 

du väntar på bänken
med blicken vänd
mot vattnet

 

jag går över mönstren
i sanden
målade med
vinterns pensel
i stora svepande tag

 

fram till bänken

 

© Eva Langrath 2011

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 773 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-04-16 13:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"öppen spegel
visar
verkligheten upp och ner"

Tycker mycket om denna formulering! :-)
2011-04-17

  Suzy med punkterna
Vilken naturskön text...
Målande i färger..
2011-04-16

  Bibbi VIP
Applåd!
2011-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP