Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath




Brus

 

marken fortfarande
brungrå

 

skogspartiet orört
lämnat kvar, mitt i
stigen leder brant uppåt
sen är det stopp

 

på andra sidan
gräsmattor och hus

 

hon blir stående
mitt bland tallarna
en grankotte vilar ensam
mitt på stigen

 

hon söker tanken
känslan, orden
som inte vill låta sig infångas
de gäckar henne
om och om igen

 

bedövas, överröstas
av motorvägens brus
detta ständiga brus

 

hon söker sig åter neråt
hittar en annan stig

 

och finner årets första
trädknopp
ser den lilla glipan
vilande
väntande
på värmen

 

och tanken letar sig sakta fram

 

det var den
käcka glättigheten
den som gömmer
vill måla över orden
så att ingen ser
och ingen hör

 

det var den hon hörde
den där dagen
det var den
hon kände igen

 

den som förr
väckte rädslan
och fick henne att gå
vägar hon inte ville gå

 

hon skakar på huvudet
stannar vid trädet
ser på den lilla knoppen
i det svagt lila ljuset

 

en oansenlig brun liten sak
som snart
skall skimra i grönt

 

på grenen finns många, många fler

 

hon går över vägen
bruset är borta
det är nästan tyst

 

bara ett tåg hörs
på avstånd

 

hissen åker sakta
alla våningar upp

 

snart är hon hemma
där väntar någon

 

 

© Eva Langrath 2011

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 424 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-19 20:18



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skön naturupplevelse.
2011-05-23

  Monika A Mirsch VIP
vårens under - än en gång - underbart beskrivna
2011-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP