Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon hade burit vatten

i många dagar bar hon vatten
mellan gärdesgårdar och stillhet

i landet som var tomt

där isen dragit fram som
en slipsten över bergen
räfflat dem med skärsår

hon hade burit vatten
skalat stenar till mat åt
de hungrande barnen

och förbundit sig att ena
de stridande att sluta fred

men landet var tomt

inga människor

över enorma öknar av
stillestånd, hade striderna
stannat upp, nu mindes
ingen dess orsak

uppgivna och förlamade
flöt tankarna
som drived över ödelandet

irrade de sista nu, förvildade
utan skor på fötterna
med solen hårt i pannan

gick de henne till mötes

de sista ämbaren tömda




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 1005 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-04-26 21:52



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Känner igen mina livsbilder hos dig. drömde länge om att jag var den som skulle bära vatten. Bra skrivet.
2014-01-26

  Yrre VIP
Den här väcker tackar lika mycket som den berör!
2012-04-23

  Catharina Edin VIP
å min vän så underbart du skriver - hade jag sparat bokmärken hade denna blivit kvar på min sida, nu finns den kvar som en bild hos mig.
2011-04-26

    ej medlem längre
Bilden förstärker ödsligheten på ett fint sätt.
2011-04-26

    ej medlem längre
Denna underbara text får min tanke att gå till Lotta Lotass . . .
Applåder. Bokmärker
2011-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP