Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

för vem vill ändå sova i maj












| ljuset |


lanternor skuggar


djupet i ögons hålor
och någon nynnade barnvisor
eller barnsliga vuxenvisor


kanske bara några toner
om livet

| föll jag överbord
föll jag i kärlek
till dig |

ingen mer än vi vet
hur det smakar
att kyssas mot just den hällen
ingen mer

än vi vet vad det kostar
att ingenting få
som går att behålla,
klippan är vårvarmskall


och det går en vind
genom den nyfödda ljungen
moder jords moderkaka,

senvår/försommarkyss
i just denna stund

vill jag sluka

|
min tro
till guden fick aldrig riktigt
slå rot
men nog sköt den skott

här, nu, i natt.
och jag kan tänka mig
att dansa solkatt nära dig

för vi är trettio meter
närmre himlen här
jag vet,



jag har mätt
med dina ögons mått












Fri vers av lyckeli
Läst 591 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2011-05-05 18:13



Bookmark and Share


  Hélène
otroligt mysig känsla och väldigt vackert berättat..
//H
2011-07-07

  Baystream
vackert.
2011-05-26

  Maria Zena Viklund
för vem vill ändå sova i maj



min tro
till guden fick aldrig riktigt
slå rot
men nog sköt den skott

underbar
2011-05-05

  Gunnar Odhner
Underbart! Du är så nära stenen, ögonen, smaken av kyssar att jag blir alldeles tårögd. Härligt att få läsa dina dikter, sluta aldrig skriva. Avslutningen är suverän.
2011-05-05

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Helt ljuvligt...!
2011-05-05

    ej medlem längre
(förlåt) en riktig, riktig bra sång! skriv och
skriv vidare

»föll jag överbord
föll jag i kärlek
till dig«
2011-05-05

    ej medlem längre
Jag gillar den här,den innehåller så mycket jag inte hittar ord till
och det är väl det som är bra poesi,att något får vara som det är utan att bli sönderanalyserat.,du skriver i alla fall mycket tydligt och vackert med en klarhet rakt igenom.Du impar som vanligt!
2011-05-05

    ej medlem längre
än riktig, riktig bra sång! skriv och skriv vidare

»föll jag överbord
föll jag i kärlek
till dig«
2011-05-05

    ej medlem längre
Alltigenom bra - texten svävar fram. Skulle möjligen byta ut "barnsliga vuxenvisor" till något som inte stockar sig motl"nynnande barnvisor".
2011-05-05
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli