Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Storstädsfnatt

Idag kom en vän
och vände
upp och ned
på köket

hon skurade in och utsida på skåpen
gned diskbänken blank
dammade och fejade tills allt blev blankt

jag fejade också
men inte alls
med samma gnista som hon
inte alls med samma iver

hon sken som en sol
babblade om ditten och datten
var rosig om kinderna

vi bjöd på frukost,
fika,
lunch,

om nån dag kommer hon
igen
då ska hon ordna med vardagsrummet

sortera
leksaker
tvätta fönster
vädra
damma

hon är en riktigt toppen vän
det märks nu när min man är
orkeslös

tackar mjukast!




Fri vers (Fri form) av lilla t
Läst 174 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-15 21:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t