Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dissociation du sa mitt namn?

 

Någon ropade efter mig
men jag kunde inte svara 
dissociationen satt för djupt rotad i mig

Och det är svagt nu
men det vågar ta ton ibland
och det kallas dissociativt
för ni kan inte kontakta mig
jag har sagt upp mig.

Ni ropar mitt namn
men jag är inne i en annan värld
dalmatiner och prickar:
helt främmande för mig.

Det är ett ingenting
ett ödeland
ett ingenmansland
en tomhet så ödesdiger
att inget som träder in där överlever.

De säger dissociation, 
du försöker gömma dina trauman 
inom dig själv
när du låser in dig såhär

Men jag,
jag har ingenting att gömma undan
så varför försvinner jag?

Jag ser hur pennan rör sig och jag ser min hand,
men det är inte jag som skriver
för jag skulle aldrig skriva sådär
det är inte ens min handstil

men det är min hand,
det bara känns inte som om jag har någon hand,
kan någon förklara för mig
hur det kan hänga ihop?

Du måste ta fram dina demoner
möta dem ansikte mot ansikte
och slåss tillbaka,

men den enda demon jag har
är jag.

Och ingen kan förklara det för mig.
Varför jag distanserar mig.
Varför jag motsätter mig association
och går in i dissociation.




Fri vers av entusiasm
Läst 512 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-05-17 22:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
dina ord, beskrivelser..
du beskriver mig..
2013-08-08

    lenakarin
Bra text om fruktansvärt ämne. Du för fram känslan med orden men det går nästan inte att ens ana hur det måste kännas.
Jag blur imponerad över att du bundit känslan på papper..
2013-02-15

  Jasmine_S
Riktigt bra!
Applåder i massor!
2011-05-21

  Pimsan Ivarsson
dikten känns som där är två av dig.

"Jag ser hur pennan rör sig och jag ser min hand,
men det är inte jag som skriver
för jag skulle aldrig skriva sådär
det är inte ens min handstil"

...för tankarna till
det märkliga fenomenet automatisk skrift...
2011-05-21

    ej medlem längre
känner igen, men en natt trängde sig minnena på och det var omöjligt att fly. . .
2011-05-21

  Zelogath
Att hamna i en sådan djup isolering
Ifrån sig själv
Handen, mot pappret
Man tittar på sig själv och världen
Som en film
Vad är verklighet?
Det vet man inte när man har flytt från
Verkligheten

Bra skriftat min vän
2011-05-18
  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm