Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är en något disträ ungdom som gör en hel del. Jag håller bland annat på att skriva en musikal som heter "Ett Lyckligt Slut". I den finns det en dikt som huvudpersonenen Aron skriver mot slutet och läser upp till slut scenen.


Färgfulla Värld

Världen skiftar i färger. Träden blir kala och kalla. Gräs torkar och gulnar
Ängarna blir tomma och fula. Fula och bruna för den som letar efter skönhet.
Men allt som är skönhet kommer multna en dag och ge grund för nått nytt.

Världen må skifta i färger, men färger kan skifta i skönhet. Den som inte lär sig älska förändring kommer aldrig att var lycklig i världen.
Träd som är kala och bruna blir gröna och bruna. Ängar blommar igen och den svarta askan efter gamla bränder göms av en sprudlande färgcirkus.

När vi föds är vi röda, färgade av våra mödrars blod. Sen är vi svarta och vita, bruna och gula. Sen skiftar vi, smutsiga sen rena, ibland glänsande. Men tillsist bleknar våra färger sakta bort och vi multnar. Så skiftar världen i färger.

Kan du se skönheten i en gulnad äng eller en skrynklig hud. Kan man lära sig älska en smutig skjorta eller ett vridet sinne? Kan du se skönheten i förändring och i möjligheten till förändring ? Jag kan,, ibland. Men jag kanske kommer kunna mer eller mindre sen, för världen skiftar i färger än.





Fri vers (Fri form) av Musicman
Läst 368 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-05-23 23:04



Bookmark and Share


  Matilda Ida Anette
Blir väldigt nyfiken på musikalen måste jag säga :) Väldigt vackert skrivet!
2011-05-25

  Musicman
Det är ingen stor grej. har sex roller och kräver ett fyrmansband.
Planerar att söka stependium för att få råd med en övningslokal/ ett ställe att sätta upp den på. Det kommer att bli nice^^
2011-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Musicman
Musicman