Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vaggvisa för den brutna








lägg dina mardrömmar i mina skålformade händer
jag släpper dem vid kanten av sängen senare,
lägg ditt huvud mot min svank
och låt det kända värma dig


kom, svep dina ledsamma dagar
i mitt lakan
jag håller emot
det som vill komma upp till ytan

och jag stryker dina ögonbryn rätt


slut locken över ögat
det finns ingenting mer just nu
du måste skåda
låt mig kyssa dem

sakta
och ge dig nya drömmar

att spara



kom, känns blodet mitts flöde
där det rusar för dina kalla händers skull
det finns ingenting mer

just nu
du måste hålla
än min längtan att ge ro i din kropp



kom, lägg dig i min skålformade hand













Fri vers av lyckeli
Läst 626 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2011-05-25 21:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Trösterik!Tack.Gott nytt 2012!!Jimbolito.
2011-12-27

  Gisela Nordell
träffar mitt i prick
2011-10-22

  SecretGardenofLotta
så underbart skört och försiktigt, men ändå så verkligt. tack.
2011-07-22

  Hélène
Underbar! otroligt skör och ömsint känsla som du förmedlar på ett magiskt sätt...
//H
2011-07-06

  Gunnar Odhner
Ett annat av dina stora teman, så fantastiskt väl utarbetat. Den som stöttar står nästan i bakgrunden, men ändå osvikligt. Språket fångar upp den känslan suveränt i sin trevande framtoning. Slutet ger hela dikten ett lyft. Tur att jag inte missade den här dikten!
2011-06-22

  RosieLoveHeart
herre gud så vackert <3
2011-06-14

  JNI
Ännu en läsning för sinnena att smekas till gåshud av en mästare
2011-05-26

  Aisha VIP
oändligt vackert!

trösterikt
kärleksfullt
2011-05-26

  Lars Hedlin
Sammanflätat med känsla och av närvaro! :)
2011-05-26

  Baystream
Andra stycket, helt fantastiskt och orden gifter sig med varandra.
Underbar. Bokmärker.
2011-05-26

  Monika A Mirsch VIP
"det finns ingenting mer just nu
du måste skåda..."

smekande ord i din vackra dikt...
2011-05-25

    ej medlem längre
Jag liksom knockas av dina texter. Blir nästan mållös. Tack för dina underbart fina ord, som värmer hela vägen in till hjärtat,
2011-05-25

    ej medlem längre
»än min längtan att ge ro i din kropp« –
precis, det är min längtan. Längtanlängtan. Så minns mig en dag när du sitter ensam i din lycka, en enkelt lycka, en enkelriktad trafiks lycka. Bra gjort.
2011-05-25
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli