Immanens, inom filosofin en världsåskådning begränsad till det inomvärldsliga

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

immanens (eg. "inneboende")
Immanens
, inom filosofin en världsåskådning begränsad till det inomvärldsliga




Immanens



att lyckligt sprida en kvinnas kläder
på naket golv få tränga djupt in
i hennes landskap
kan beviljas många
men
att varsamt beträda en kvinnas inre rymd
få tränga djupt in i själen
sikta det gudomliga
kan endast ske
om tillit & kärlek kopplats samman
med hjärtats sanna
sinne




Fri vers (Fri form) av Micael Axelsson
Läst 401 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-05-27 18:08



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Här blir det ett fint bokmärke! Vilken otroligt vacker dikt, det ultimata är precis det du beskriver. Och du gör det så mjukt och känslosamt att jag blir oerhört tagen. Veckans absolut finaste text på denna sajt!!
2011-06-02

  ia VIP
den vackraste kärleken
av dem alla

(att känna
verklig
samhörighet
i tvåsamhet)
2011-05-30

  Maria T
En kärlek som når gudomliga
höjder.
2011-05-28

  Osvalds_Dotter VIP
Kärlek på en mycket hög nivå,
det högsta skulle jag vilja säga.

Kärleken bortom det
oförklarliga,
det man ej kan ta på.

Genom att låta en annan människa
nå det inre,
själsliga,
gudomliga,,,

Vilken Vacker Kärlek!
2011-05-27

  Ninananonia VIP
Underbart vackert är detta immanens!

Sanna ord

vackert placerade

in i minsta detalj

Utsökt poesi!
2011-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson