Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du behövde ingen

Jag har tittat på varenda bild
som hon lagt upp
Jag har synat hennes drag
försökt se det du ser

Men jag känner bara obehag
hur det klumpar sig i magen
en slags avsky

Hennes leende
har hon gett till dig
som du tacksamt
tagit emot

Jag har sett hur du skiner
nästan glittrar
när hon
är i närheten

Och jag har märkt
hur obekväm du blir
när du upptäcker
min närvaro

Du tror att jag ska krossa
det glashus ni befinner er i
Att jag vill slita hennes kropp i stycken
kanske har du rätt

Vid samma tidpunkt
för två år sedan (var det så längesen?)
glittrade du med mig
i samma stad
på samma ställe

Nu, när du tittar på mig
är det som att du ser rakt igenom mig
som att allt du önskar (förutom henne)
är att jag
ska försvinna

Älskling, hur blev det så?
Du vet att min blick
alltid ställer samma fråga
Och jag vet att dina ögon
aldrig har något svar

För det är hon som gäller nu,
och det som svider mest (förutom händerna runt hennes midja)
är nog orden du yttrade
- "jag behöver ingen"...

För inte mindre än
några veckor tillbaks




Fri vers av Vittra
Läst 457 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-05-30 00:58



Bookmark and Share


  hets
story of my life, åhherregud
2012-04-16

    Birgersdotter VIP
dina text berör mig...känner igen känslan .sorglig och stark!!
2011-07-20

  hear you me
fantastiskt fångat
2011-05-30

  RosieLoveHeart
fy fan så starkt , jobbigt , känner känslan i kroppen du får mig att ... gråta
2011-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Vittra