Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

iaktagelser




Den där mattan

Den där mattan ligger kvar på mattställningen. Jag är inte petig, jag menar inte så. Mattan får ligga där hur länge den vill men den triggar igång mina tankar. Jag blir så nyfiken på orsaken till att den bara ligger kvar där utan att någon i huset anstränger sig för att piska den och ta in den i huset. Något rum i den stora prästgården måste ju sakna matta. Det måste vara kalt på golvet där mattan i vanliga fall ligger. 

Den har legat där ute på mattställningen i minst fyra dygn. Det har inte regnat de här dagarna och tur är väl det. 

När personen som bar ut den så tänker jag att han eller om det var hon hade en ambition, ett behov av att piska den ren från damm. Men vad fick denne att lämna mattan där. Solen har gassat från en molnfri himmel och pollenmoln har landat på den. Men ännu ligger den ensam och övergiven där. De är hemma, familjen men ingen gör något åt saken. Har någon kräkts på den eller spillt någonting? jag vet inte och får aldrig veta det heller. Om jag inte går fram och knackar på porten till den stora prästbostaden. Tänk om jag skulle göra det! Hej, jag undrar bara varför den där mattan ligger kvar på mattställningen? Har ni ingen mattpiska, var det kanske det ni upptäckte när ni burit ut den att mattpiskan finns inte i ert hushåll. Skulle de bli arga, förnärmade. Vad är det för korkad människa som kommer hit och tycker saker?

Nej, jag ska inte gå dit och knacka på. Det kanske är en genus fråga i familjen... frugan vägrar att göra det och prästen är för tjock så han orkar inte. Hur gör man då? Mattan kan ju inte sköta sig själv mer än att bara ligga kvar och vänta tills någon förbarmar sig över den. Jag tror inte på spöken men jag tror på Änglar. Änglarna kanske kan göra en insats. Skaka den och flyga in med den till prastbostaden. Det tycker jag skulle vara mycket praktiskt. På tal om Änglar så läste jag en fin tänkvärd text på Claes Olsson idag. Ett litet ordspråk som kan uppmuntra de som inte vill städa. Det stod på en tavla "städa inte bort dammtussarna under din säng för det är Änglarnas tofflor".... vem vill städa bort dem då? kanske de som inte vill ha små Änglar hemma hos sig....

Undrar om den där mattan ligger kvar....jag vet inte men jag tror det




Övriga genrer av Maiah VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-06-08 00:04



Bookmark and Share


    AA VIP
Intressant iakttagelse. Nog gör man många sådana. Något svar får man inte men det sätter i gång tankeverksamhet.
2011-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Maiah
Maiah VIP