Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Korta varianten är i orginal här: http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1321366 -- Frostade glasblock sönderrivna fingrar ljuslängtan


Muren (långa och mörka versionen)

Jag har byggt otaliga murar, släpat ton med sten, knäckt mig själv.
I desperata försök att skapa trygghet, för att skydda mitt oälskade inre.
Genomlidit minuter, timmar, dagar och år ståendes där bakom, smygtittat ut.
På er andra.
Ni som är normala, ni som är lyckliga, ni som inte är som jag.
Då och då har jag lyckats rasera min mur och fått uppleva korta ögonblick av frihet.
Det har fått mig att känna mig sårbar och utsatt.
Jag kan mura ogenomträngliga förskansningar på bråkdelar av en sekund.
Fula och starka.
Med åren har jag provat nya varianter, använt andra material.
Nu knäligger jag bakom frostade glasblock, hårda och kalla.
Jag har blodiga och sönderrivna fingrar, efter försök att klösa mig ut.
Misslyckade, precis som jag.
Min ljuslängtan dör sakta medan Livets timglas rinner ut.
Se mitt tynande ljus försvinna bakom självföraktets växande skugga.




Fri vers av Magnus P.
Läst 405 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-14 11:29



Bookmark and Share


  RosieLoveHeart
din bästa mur om man får uttrycka sig så , dramatik, lidelsefullt, hoppas du slipper dessa murar på riktigt
2011-06-14

  Nous Somme Du Soleil
Denna text påminner mig om mina egna tankekedjor... Även om jag använder muren som symbol en aning annorlunda. Jag har tvingats erkänna att jag byggde muren för att skydda mig själv, och att jag tvingas hålla den uppe för att inte förgöra allt. Ändå hatar jag den. Det summerar väl livet ganska bra antar jag... bokmärkes.
2011-06-14

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Den kändes mycket.

Denna text är nu inlänkad på
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1320849

2011-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Magnus P.
Magnus P.

Mina favoriter
Snart är bördig jord