Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BALKONG


Kan vara tom med bara
en solblekt stol och ett litet
bord med askkopp.

Kan ha två stolar och ett bord
och några bananlådor i ett hörn.

Kan vara som ett akvarium
med gröna alger hängandes över
räcket och med två fula fiskar
under stenarna.

Kan vara som ett universum
med en galax på. Med ett par
solsystem hängandes från taket,
och en och annan glosögd glob
kippandes efter syre.

Balkonger kan innehålla nästan
vad som helst bara man
anstränger sig.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 216 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-14 17:14



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
du har rätt...en balkong kan bli ens egen lilla oas bara man vill..en plats där man kan sitta o fundera o tänka.
2011-06-14

  Larz Gustafsson VIP
En tillflykt.

Minns du seriefiguren Balkongståarn?
2011-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar