Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Foto: PPQ

Redigering: Queenia




Tystnad råder

Publicerad 2011-06-21 kl 23:44'

------------------------------------------------

 

Rena ansikts drag,

fingrars knotighet

dirrigerar orden!


Djupa andetag återfås,

mot en kalk blod

på dåligt upplyst scen!



Den står där, silverglänsande

full av klibbig ångest

redo att förgifta, ännu en drömmare!


 

Hon står där, andfådd

rädd för orden som tränger sig på

ur strupen, som dräps direkt!


Hon vet, känner

skuggornas styrkor

gömmer sig i sitt eget svalg!



Ge mig dem, viskar skuggorna

ge mig dem, att sluka

att näras av!



 

Sträcker sig upp mot höjden, mörkret

armarna sträcks upp

för att fånga nuet...


Men inte ens då, når ljudet

från det torra läpparna

förbi lönnmördaren den mörke!



Skuggorna tar för sig

ålar sig över varandra

i glupskhet efter orden så torftiga!

 

Hon släpper taget

om sig, om sin rädsla

släpper greppet om stativet!


Ropar ut orden kära

kåta, drömmande

Ridån går ner!


Lyset slocknar, skuggorna 

försvinner kraftlösa

som dammråtorna i logen bredvid!

 

 



Tystnad råder!




 




Fri vers av queenia
Läst 277 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-06-21 23:44



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Det är tystnad....
2011-06-24

  sangel
Du fångar det hjärtskärande sköra i en utsatthet där varje ord är tät av spänning och vemod sammanflätad till en oupphörlig kedja av livets vånda. Fantastiskt
2011-06-21
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia