Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kudde av gräs


jag ligger vilsamt här
på gräsets mjuka kudde
drömmer mig stilla bort
letar mig in
mitt bland de glittrande löven
där de smeksamt svajar av och an
likt en kaskad av ädelstensdamm
stilla spritt från älvagömmor
och då solglimmret sakta stänker sina varma vågor
lyfts jag stilla
längs ett lysande luftspår




Fri vers (Fri form) av Micael Axelsson
Läst 609 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-06-22 20:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Texten är så finstämt vilsam och vackert lugnande... det är särskilt dessa ord som fastnar både på näthinnan och i hjärtat: "då solglimmret sakta stänker sina varma vågor" åh, jag vill somna där på kudden i solen...
2011-06-26

  sockerspöket
Åh så stillsamt och drömmande, finstämt!

Psst! Visste du att "Kudde av gräs" är en boktitel? Den är riktigt bra, likaså din dikt :)
2011-06-25

  SannaPanna
Kontemplation.....
2011-06-25

  Ninananonia VIP
Vackert....

Tycker om din dikt... :)
2011-06-24

    sunnanvind
Gillar din dikt, gillar gräs:)
Och... likt en kaskad av ädelstensdamm
Applåder ! Sunnan
2011-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson