Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök till förklaring av något som väl ändå inte behöver förklaras? Jag vill sätta ord på de känslor som dyker upp då jag hör ordet, då jag tänker mig situationen då det uttalas.


Älskade ord - Fåntratt






Fåntratt
-
Ett sådant där ord som uttalat till någon är avsett att skänka glädje, samtidigt befria sig från en känsla av... ja, vad är det för en känsla egentligen?

Någonting om att inte vilja erkänna riktigt, att det där var ju ganska lustigt.

Skall vi kanske skratta åt det tillsammans?

Ett ord som vill visa att, nu bröt du isen som nyss var så tjock och liksom ogenomtränglig.

Ett ord som sprider värme mellan oss, där värmen i andra fall känns alltför genant att visa upp och behöva erkänna.

Uttalandet av ordet fåntratt tjänar till att vi slipper tappa ansiktet också.




Övriga genrer (Översättning) av lodjuret/seglare VIP
Läst 504 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-06-23 09:51



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Du får fram den fina mixen mellan (ömsesidig) värme och (försvar mot) löje. Kan nog ibland bli lite föraktfullare, ifall man tar till "jäkla" framför, fast ackompanjerat av ett visst skratt desto hjärtligare.

Hur mycket kan för övrigt trattgrammofonen ha med saken att göra? När den var ny uppfattade månne många apparaten o dess insjungningar som genant komiska??
2011-06-25

  thyra
Ett gulligt ord som du förklarat väl :)
2011-06-23
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP