Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett försök att beskriva, så här kan man rimma ihop en liten dikt på bara några minuter utan att samtidigt behöva känna sig som tävla med 'de riktigt stora' poeterna. Det blir som en av de där sångerna man hör så sällan numer på radion.


Något litet om sex XXII







Det går en vind över vindens sängar
det blåser till i en röd gardin
det är numera ont om drängar
över nejden ligger även sordin

det sitter en flicka uti bersån
med en pojke uti sin famn
hon vickar helt lugnt på tån
nöjd att kärlek ha rott i hamn

han kastar blickar på sin tös
fyllda av illa återhållen åtrå
att äga henne med riktigt klös
sådär som katter säkert går på

när som regnet jagats bort
fast ännu ett moln förmörkar solen
sådär som stunden kan kännas kort
liksom trevandet under kjolen




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-30 11:42



Bookmark and Share


  om en Siri
jag gillar!
2011-07-02

  © anakreon VIP
Är det detta som kallas att ta sin Mats ur skolan?
Calle
med ett leende
2011-07-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Kul kommit på
Du fick ihop
ett scoop!
2011-06-30

  sangel
Inte lika romantiserad som ursprunget, men ack så sannolik.
2011-06-30

  Jan Widströmer VIP
Har Mats Pålsson hört av sig, det går liksom en vind av honom genom texten? Annars tror jag inte han känner igen sig allteftersom handlingen (?) fortskrider ...
2011-06-30
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP