Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MATILDA RESER TILL KINA I DAG

en ung vän hon reser till kina i dag

själv kom jag aldrig dit

det var aldrig någon som skickade mig

nån sorts lämplig invit

i vänskapsförbundet var jag ju med

som den kinavän jag då var

av folkrepubliken jag hyllade då

finns så gott som ingenting kvar

 

 

matilda hon reser till kina i dag

till landet jag drömt om en gång

men jag sitter här i en sliten fåtölj

på vår ganska stora balkong

jag tror på en resa av helt annat slag

jag hoppas den snart äger rum

den går till ett land där man lyckats med allt

där finns ingen nöd eller slum

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    16/7 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 275 gånger
Publicerad 2011-07-16 17:05



Bookmark and Share


    Tea Alex
Jag har heller inte rest särskilt mycket.
2011-07-18

  anits VIP
Mycket fint och berörande skrivet
2011-07-17

  mare VIP
Bra diktat
2011-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP