Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att synka klockor att dingdonga i tid:
Mitt stödmedlemsskap går snart ut - jag kan enkelt




förnya det och gå in

 

 

*

 

tiden går ut 

 

larm lampor signaler
och höga tjut

 

dagarna tynar 
som åkrarna träder i träda - synar sina mineralers fållor
nollor i marginalen

 

slår en dust ärtor över året
låter det vila och gödas

 

grödas

 

ingen längre synar dom sömmar
som lagarna serverar - utom jag
dagarna och drömmarna tillika

 

magarna halverar med ett hugg 
i sidan av grisen

 

bog säger den smale

tunga säger den tyste

 

skär av hela rasket för jag tar knorren
borren är ändå i gång säger den grymme
på blad och eggs användning

 

och tiden har gått ut
slakten har spelat ut sin roll

 

vakten har slagit sina åtta

 

för sent tänder varningens lampor
och månen
har troligen gått vilse i sin egen rondell 
varje kväll det ljusnat för tidigt

 

för ut är inte längre bort än det var i går
bara verkligare 
och in är fortfarande inte för långt ut för att nås
bara märkligare

 

som när du delar en tanke i två

 

så går tiden ut
och kvar sitter jag

inne

 

i annat tryggt bås
med lås på alla klämtare

 

och ljuden sjunger om ännu ett år
med tickande klickande klagomursspår
tangent på tangent i ett smatter

 

och andra förmätna rader men vart

 

finns dom ätna av mal som dricker sin latte med dopp
även leker med katter i svart

 

finns bravader då möjligen - nej bara sår
så vart
säg mig vart finns då tiden

 

 

tiden går ut när jag gör entrén
till min värld - bara står där och står

 

 

som sågbocken gjorde när gumman
gick in 
gick den ut och såg annat istället

 

nu köper vi ännu ett år
här på stället

 

*

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 164 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-07-18 04:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri