Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjälp mig, snälla hjälp

Jag vill så gärna
Men snälla hjälp mig

Har trasslat in mig i taggtråd
Och kommer inte loss

Rostiga taggar
Som tränger genom mitt skinn

Tårar, små tårar
På min kind

Jag vill så gärna
Men kan inte förstå

Att alla inte ljuger
Att någon här i världen

Faktiskt kan älska mig




Fri vers (Fri form) av M_Franke
Läst 235 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-07-22 13:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stark och känslofylld dikt som präglas av tvivel, längtan och övergivenhet och närmast desperat ropar ut i rymden efter något som verkligen är på riktigt. Man vill så gärna och man vill så mycket, men allt som finns är den där taggtråden som man har trasslat in sig i och som man inte riktigt förmår att bryta sig igenom. Och taggarna tränger in och tårarna faller. En efter en samlas de i en liten pöl som tycks växa till en hel ocean av smärta, och allt man vill är att komma loss och hitta åtminstone någon här i världen som inte ljuger om sina känslor. Någon som finns där, någon som famnar, någon som älskar och någon som faktiskt stannar kvar genom alla bekymmer och glädjeämnen. Men jag förstår mer än väl varför man ibland tappar tron på såväl världen som människorna och mänskligheten i allmänhet. Ibland är det ju bara mörkt och man finner ingen kärlek, hur mycket man än drömmer, behöver den och längtar. Då gör det sannerligen i själ och hjärta Ont.
2011-07-30

    Herr Ångest
Ett hjärtskärande rop på hjälp..
Tungt att läsa.. som om tårarna burit fram varje ord i denna dikt.

Men jag tror att det finns någon för oss alla..
någonstans därute.. för dig också, du är älskvärd!
2011-07-22
  > Nästa text
< Föregående

M_Franke
M_Franke