http://www.youtube.com/watch?v=-sfCyNkPngY&feature=share

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

http://www.youtube.com/watch?v=-sfCyNkPngY&feature=share




man ba to hastam ( I am with you)

 

 

i forsen

hörde jag någon spela på vassflöjt

han hade ditt ansikte

men det var inte du

 

men när jag kom till havet

fanns du i de skummande bränningarna

i det salta

fräsande

 

jag dök i och det pärlade på min hud

 

då kunde jag inte längre vara svalt behärskad

balanserad

 

min längtan finns

hos dig         

 

hos dig min värme   

min kärlek och min glöd

 

så nära dig 

är mina tankar

att jag förnimmer dina suckar

och din doft

 

som vågorna

som slår mot stranden

och i ett enda andetag förintar varje spår

så spårlöst hastigt tappade jag dig

 

och jag vill inte visa

att jag minns

 

men likt grenarna och rötterna

som våldsamt spränger fram 

ur mina ögon

ur min mun

så tränger mina tankar

mina minnen  

genom hjärnans mjuka vindlingar

den spröda skallens skal

ut

genom den tunna hinnan

grenar och förgrenar sig

till ett grönskande blommande träd

 

med rötterna för alltid klängande i hjärtat

 

du sådde frön hos mig

vattnade

leende

med dina ögons glans

 

trädet

växer snabbt om natten

för att på morgonen slå ut i vita blommor

som sakta 

 

 

dalar

 

 




Fri vers av Aisha VIP
Läst 645 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-08-09 21:56



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Mycket vacker gestaltning!
2012-01-12

    Samed
Så vacker text. Innehåller den där sensualiteten som du är så bra på, som nästan känns fysiskt när man läser. Jag menar då speciellt stycket:

"men när jag kom till havet [...] då kunde jag inte längre vara svalt behärskad
balanserad"

Sen kommer den ursnygga (och i min mening smått groteska och våldsamma) träd-metaforen, som växer fram och tar över diktlandskapet och bryter mot det fräsande havet.

Jag tycker att du effektivt förmedlar en våldsam och passionerad längtan, men också uppgivenhetens/vemodets dalande blommor, när längtan inte får sitt utlopp.
2011-08-15

    huldran
Vacker kärleksdikt med både värme och smärta
fina metaforer
2011-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP