Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fina flickor och stora företag


Fina flickor
svarar ja tack
och nej tack,
niger och tackar
när hon får sin lön.
Fina flickor
klagar aldrig,
gör som andra säger,
ler tappert
av tacksamhetsskuld.

Stora företag
tycker om fina flickor
som gör skitjobb,
alltid jobbar över
och ändå tackar.
Stora företag
säger åt fina flickor
vad som ska göras
och det blir gjort
för en mindre summa.

Fina flickor
är inte uppfostrade
för livet på
stora företag
i den hårda världen.
Stora företag
knäcker och bränner
fina flickor,
tar deras liv
om flickan inte hinner först.




Övriga genrer av Anna H
Läst 422 gånger
Publicerad 2004-07-22 15:52



Bookmark and Share


  madinsane
ja, där har vi det. så klart och tydligt. strålande beskrivning.
2005-03-20

    Göte Holmlund
tillbaka till denna som är helt fantastisk
2004-08-06

    Göte Holmlund
bra...gillar hetsen i den!
2004-08-05

    Mats Almqvist
Den verkar nästan putslustig i början men blir sedan allvarligare och säger mycket om hur det fungerar på våra arbetsplatser idag. Gillar också sättet den är uppbyggd med upprepningar och att den har den mycket starka slutmeningar. Tack för tänkvärda ord.
2004-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Anna H
Anna H