Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den åttonde färgen heter längtan. tack, peter.


den åttonde färgen

bakom posten fryser ett borttappat hjärta sönder i en lägenhet på tredje våningen
medan ägarinnan dinglar med benen över balkongräcket
blåser rökringar
omedveten om tyngden i sina vingar

mannen på gatan har stannat i sjuhundra år
sträcker händerna mot himlen -
undrar ingenting
vet
bortom molnen finns Hon

bortomlandet vilar
-tystnad-
bakom hennes ögonlock

och den vita volvon stannar inte
då hans fötter lämnar asfalten
flyger
obegripligt nära regnbågen
sträcker han ut sin hand
fångar ett av de glittriga fnittren i mungipan
och landar tio centimeter över marken
längtans sista hjärtslag –
framme

och från balkongen faller cigaretten, fortfarande fångad i hennes hand
klyver kvällen som en eldfluga

-




Fri vers av Moa Paulsson
Läst 357 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-13 21:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Moa Paulsson
Moa Paulsson