Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
My belief is


Om dollarn kollapsar

Om dollarn kollapsar så kollapsar världsekonomin.

Vad händer med sverige då?

Kinas enorma reserver blir plötsligt värdelösa, och landet går tillbaka till det "forna"
I princip alla europeiska länder börjar falla, eftersom kreditmarknaden i världen slutar att existera.
Det gör att Euron kollapsar.
Tyskland följer med ner,
Plötsligt finns det ingen exportmarknad för den tungt exportberoende nationen Sverige, och hela landet stannar. Inga sjukhus får någon medicin. Inga läkare får någon lön etc etc.

Guld blir dock knappast värdelöst, , det lär skjuta i höjden eftersom det är det enda hyfsat säkra alternativet parallelt med silver. Alla vill köpa guld för sina sketna pengar och ingen vill sälja för dom vet att valutorna går åt helskotta.. Dessutom faller systemet med valutaterminer när det uppbådas att utgivarna inte har det guld dom säger sig ha. Fysiskt guld går genom taket, papper går bort.


Alan Greenspan sa i en intervjuv för några dagar sedan, att USA kan betala vilka skulder som helst, eftersom de kan alltid trycka mer pengar..öhh, det innebär att dollarn bara trycks, utan någon som helst hänsyn till att guld och silver ökar då i sin tur.

dags att vakna folks!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Morgall
Läst 543 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-08-21 11:58



Bookmark and Share


  Filosofen2
Många väntar nu på den internationella kollapsen, som redan skett. Vi ska nog vara glada vi inte är med i euron, för då hade vi varit de som fallit med redan.... Systemet håller inte för det sätt människan lever på. Naturtillgångarna ger en svår framtid, då sjöar i större utsträckning nu är förr blir sjuka, haven drabbas av giftalger samt klimatet har ändrats. Många tror människan kommer att finnas för evigt, men så är det inte. All epok har sin tid och vi kan inte styra den...
2011-09-17

  Bibbi VIP
Skriver under på LassO
2011-09-14

  LassO
sant $ har redan kollapsat, som € nästan med, men frågan är om USA kollapsar som vi vet de skett förr... Romarriket, Frankrike, Storbritaniens Imperium och kanske t o m vårt eget en gång (innan Poltava) och som vi nyss sett Sovjet unionen... USA har gjort detsamma som romarna gjorde, man "levde" utan att göra nåt... Vi har ju sett Grekland göra detsamma liksom flera länder
2011-08-21

  Gunnar Ideström
Du, dollarn har redan kollapsat. Precis som Euron. Det beror på hur man definierar det. VAD det handlar om är en pågående och kontinuerlig förändring, en anpassning av rikedomen i världen. Men detta med rikedom och pengar är ABSTRAKT. De verkliga värdena produceras av människor. Om du odlar ett kilo potatis så är det ett kilo potatis. Krångligare än så är det inte.
2011-08-21

  Larz Gustafsson VIP
Vakna och göra vadå?
2011-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Morgall
Morgall