Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag bodde i Spanien i flera år och mycket var annorlunda där jämfört med i vårt land Sverige. Lite rim kommer in emellanåt.


Gnistrande snöblommor

Jag levde i solens förlovade land
där mandelträd doftar och blommar
likt vårvinterns gnistrande snöblommor här
en frostig och kall vinterdag

Där folket skrattar högljutt skräner och ler
på rökiga stinkiga barer
Där signoritan dansar flamenco var natt
med fladdrande kråsig kjol

Männen de namnges med Jesus och Jose
samt damerna heter Maria
Vita stenklädda väggar vibrerar
av solvärmens bländande ljus

Vatten från himlen är sällan sedd
liksom Taubes himlajord det faller
duggar som puder och mjölig sand
från öknen i afrikaland

Jorden är bördig och vinet blir till
familjerna bjuder på härtappat vin
som smakar av druva och kärleksblod
vem motstår en sådan gåva

På stranden man ligger och bränner sin hud
riktigt röd man är till kvällen
Ljudet från discot bedövar mitt öra
så kärleksorden 'Me amor' ej går att höra


Visst kan jag berätta så mycket om allt
nu bor jag i landet
där det alltid är kallt

Det var allt(för idag)





Fri vers (Fri form) av Anita Brännström VIP
Läst 310 gånger
Publicerad 2011-08-22 01:42



Bookmark and Share


  Anita Brännström VIP
Tack ...ja det är ju ungefär samma sak ...samma kultur..samma liv...ovant vårt
2011-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP