Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Så sant så...lyckan kommer även när man är gammal. Så länge huvudet är med.


Var icke rädd att bli gammal

Jag minns med ett vemod
den tiden jag vaknade med ett leende
i min själ och i mitt hjärta
hoppande upp ur sängen med ett glädjerop
Godmorgon! Härligt med en ny dag!

Idag vaknar jag med ett stön av smärta
då jag rullar runt i sängen
för att sätta mig upp på sängkanten
Sitter kvar där
tills det slutat snurra i mitt huvud

Jag sträcker min ena fot ut mot toffeln
den andra kniper jag fast med mina ömma stela tår
Jag tar ett krampaktigt tag i stolen vid sängen
nyper hårt runt ryggstödet
och reser sakta upp min söndervärkta kropp

Jag stapplar långsamt iväg
sträcker handflatan mot väggen och trevar efter lysknappen
Ljuset flödar och jag kan se vart jag går
Första anhalten är badrummet
då blåsan alltid är överfull på morgonen

Efter en kamp med att resa mig från porslinet
haltar jag vidare mot köket
tänder lyset där så jag hittar kaffeburken
Beroendet av kaffe har med tiden givit mig abstinens
så morgontåren är viktig
Annars kommer huvudvärken som ett brev på posten

Är det så kul att bli gammal och sliten

Jag säger bara att
Min tid nu är dyrbar och viktig
Jag prioriterar den tid jag förvaltar här på jorden
för livet är glatt även om morgonstunden är trög

Så var icke rädd att bli gammal
Jag skrattar och ler med behag
Att äga sin tid är en tillgång

Att få göra idag
det jag aldrig hunnit med






Fri vers (Fri form) av Anita Brännström VIP
Läst 588 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-23 10:23



Bookmark and Share


  Alva Johnsson VIP
Mycket handlar om hur vi möter åldrandet
Tycker om Din text.
2011-08-29

  Maj-Lis VIP
Fin och tänkvärd text
Tack
2011-08-28

  Jakob Drakros
Den är så bra!
Så mycket bra energi!
Tack :-)
2011-08-27

    ej medlem längre
Med små förbättringar i din text-skulle den bli ännu mer verksam som en motpol till dagens dåraktigt lallande-"VAR FÖREVIGT UNG" utsaga.
Åldrandet har fått en förlorarvalör-tyvärr-eftersom (bland annat)-ingen undkommer!

Jag har aldig riktigt sett hur vacker min mor är-nu är hon 93!

Kram från mike- (som för övrigt ser sig vackrare med tiden) ;)
2011-08-25

  mare VIP
Tänkvärd och bra text !
2011-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP