Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som vågor mot stranden...





Poesi -
dessa ord
ur själens källa
dessa toner ur hjärtats melodi
om aftonen klingar de sälla
mot skyarnas blå harmoni


Poesi -
detta
porlande vatten
virvlar ur det djupaste hav
strömmar genom natten
under rymdens mörka grav

Poesi -
som
vågor mot stranden
under en stjärnhimmels krans
ett flöde i den vita sanden
som speglar fullmånens glans


Bs-05









BS-05




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 1281 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-01-06 17:08



Bookmark and Share


    Mejja
Så vackra bilder som målas upp för mitt inre då jag läser dessa dina.
Både hör och ser vattnets hemlighet.
2006-01-09

  sol
hur mycket vackert kan en människa klämma ur sej på en begränsad tid? *stilla undran*
2006-01-07

    NoMi F
Så vackert och tydligt
att du älskar att skriva poesi
Att vi
Som ur djupet
Bra gillar den fint
2006-01-07

  curra
Väldigt vacker dikt om poesi.
Blir alldeles varm och glad när jag läser den.
// hannah
2006-01-07

  Anders P VIP
en fantastisk dikt om poesin. Metapoesi kanske man kan säga. Den här skulle jag vilja höra deklamerad av någon uppläsare med dramatiskt utspel.
2006-01-06

  rebecca d VIP
ja, bra fångat om poesin.. som vågor mot havets strand, speglar fullmånens glans
2006-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg