Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörka skuggor

Smygande omkring

I mörkret

Utanför

Lite hukandes

I det dolda

Fördolda

 

Där kan jag ana

Något

Något annat

Det som inte jag vill vidröra

Inte önskar nära mej

 

Det som inte vill gott

Slukandes det livgivande

Kraften

Den som föder liv

 

Skapande kraften

Den som något vill åt

Ljuset

Mitt ljus

Någon annan försöker

Vill flytta min låga

Äga den själv

 

Min låga är min låga

Den får gärna spridas

Den får gärna värma

Tänd gärna lågan hos mej

Men flytta den inte

 

Den ägs inte av någon

Men den ska bli kvar hos mej

Den förtränger skuggorna

Motar tillbaka dem

Dit där de inte längre kan existera

 

Bort till ingenstans

Dit där skuggorna bor

I det mörka

I orons land

Dit där inga hjärtan står i brand

 

I mitt land

Där lyser solen upp

Strålar på oss

Låter oss lysa

Ljuset gör oss skimmrande

Innifrån och ut

 

Där som vi går som passerat skuggornas dal

Där  som vi alla vill vandra

 




Fri vers av Anira
Läst 168 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-27 00:23



Bookmark and Share


    AA VIP
Fint skriftat.
2011-09-11

  Lena Själsöga Keijser
värnandegest
2011-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Anira
Anira