Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En skogspromenad stärker själen och ger välbehag....


Njuter av vällustans välbehag

Att gå på en barrbeklädd traktorväg
i en gammal mörk trollskog
spana efter skogens läckerheter
är en känsla som är svår att beskriva

men jag vill försöka

Det doftar av unken jord och blöt mossa
jag drar in luften genom mina näsborrar
djupt
Jag böjer mig ner och luktar på en vit skogsblomma
vacker med sina klockor
och jag känner ett vällustans välbehag

Synintrycken är många

En solstråle söker sig ner
tränger in mellan de mörkt gröna granarnas grenar
lägger sig till vila
på den limegrönt lysande mjuka våta mossan
där den reflekterar ljuset in i mina ögon
och jag njuter av vällustans välbehag

En fågel har fått syn på mig och kviddevittrar
Är det till mig
eller varnar den de andra
att här kommer en jättegök
eller kanske människouggla

men jag tror

att den vill dela med sig av sin härliga sång
och jag njuter av vällustans välbehag




Fri vers (Fri form) av Anita Brännström VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-27 14:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP