Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en glimt med arbetardikt.


I STATARLÄNGAN


Vi bodde fem familjer i statarlängan,
den familj som var minst hade sju barn.
Väggarna inne hos oss var nästan
jämt fuktiga, det blev mera fuktigt
än varmt.

Far jobbade med dagsverke och mor
jobbade på spinneriet.
Alla vi barn lekte med dom andra
familjernas barn.

När jag blir stor så vill jag ha ett eget
torp och hemman.
Slippa att bo i denna skit, och slava
för storbonden Gyllensparre som
äger all mark.

Jag är glad som får gå i skola.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 163 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-29 11:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar