Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

AUGUSTISTÄMNING


I denna sensommarmånad vill man
ha stämning med kräftor, surströmming
och mera semester.

Men den är slut och skolorna börjar,
hösten tar vid.
Var männska går ner för landning
och skutan vänder hemåt.

Avfolkningskonvojerna från skärgår'n
åker hem. Sandhamn, folktomt och öde
igen där bara måsarna finns kvar.

Solen går ner tidigare än igår å nätterna
börjar bli kalla.
Älvorna dansar på ängarna i gryning
runt i ring.

Fylkingar igenom dalen som en
motorväg på rad.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 270 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-06 10:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar