Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Har avslutat den sista intravenösa behandlingen för min bröstcancer.Jag känner mig nu fri, fri, fri efter 19 månaders ständigt återkommande besök på onkologen, dansande med droppställningen, min senaste kavaljer. Heta stolen kallar jag sjukhusstolen.


Vad ska hända med mig nu

Vad ska hända med mig nu

Den tid jag spenderat i heta stolen
har lärt mig att sålla och spara energi
Den har visat mig en annan sida av solen
och lärt mig att livet är inte förbi

Det finns nå't i livet man inte förstår
man måste varit där för att fatta
mitt i denna kaos man inte förmår
sig ett dugg med annat befatta

Jag har bland annat lärt mig
att ur det djupaste svarta mörker
en ny skimrande dag kan uppstå
till mörkret jag säger hejdå

Nu den dagen visar sig så smått
och snart jag har nått
de höga höjder jag klättrat i förr
sjukdomen jag haft har öppnat en dörr

Nu när jag är cellgiftsfri
och glad är i hågen
vill jag börja om på nytt
kanske ställa mig på vågen

Jag svullen har varit av alla mediciner
nu ska jag bli frisk med naturens vitaminer

Jag har dansat den sista dansen
och avslutar nu den romansen
med min kavaljer droppställningen
Jag väntar just bara på kvällningen
då kommer omställningen

TILL ETT NYTT LIV

Nu ska jag hoppa lös och dansa
på dansgolven svansa
runt och vara glad
i björkarnas stad
där jag bor




Fri vers av Anita Brännström VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-06 14:04



Bookmark and Share


  Anita Brännström VIP
visst Viveca...vi tar oss en dans
2011-09-06

    Smurfelina
Du får verkligen fram din glädje som du känner. När jag läser sprids en otrolig glädje inom mig och jag känner att jag också vill dansa en glädje dans för dig.
2011-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP