Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har du varit med i något korståg på sistone? Eksbokks skall satsa på att det skall gå att spela dataspel i snabbtågen. Blir det stopp på linjen skall passagerarna kunna spela rollspel i en dator där skärmen är inbyggd i ryggstödet framför den sittande.


Raskare tag utan flummig byråkrati vore modellen







Jag är i och för sig sådan att jag anser att straff är fel väg att gå, men jag antar att 'terapi' inte biter på en del människor och att en del brott är alltför stora för att de skall gå att 'förlåta'.

Jag skulle vilja se en mera human 'fängelsevåfd'.
Men det är klart att även dödsstraff kan tyckas humant, då slipper ju den möjliga mördaren lida av att 'sitta inne' eller jobba av straffet i någon gruva.

Egentligen skulle det vara bättre om fångarna fick jobba av straffet i någon gruva, på vägbyggen eller liknande.

Det är inte bra med meningslös sysselsättning, sådan som AF ofta tvingar in arbetsföra men ändå arbetslösa i.

Jag tycker man skall ta reda på så mye som möjligt om de arbetssökande för att ta reda på vad deras krafter lämpar sig till, sedan kunde de 'slussas ut' till olika arbetsplatser för en provanställning på direkten istället för att de skall springa på intervjuer på jobb de ändå inte kan få, för att samla poäng så de kan få ut sin dagersättning.

Man behöver då inga coacher, inga flummiga program där de skall lära sig hur man leker plockepinn... dansa själsliga danser eller liknande.

Nej, fram för cv-lösa arbetsrutiner inom AF.

Skit i cv'et, låt de arbetssökande uppge namn och personnummer så kan personalcheferna själva se i datorn vilka kvalifikationer och utbildningar den arbetssökande har.

Det är alldeles för byråkratiskt i långbänk som det är nu.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-09-06 16:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP