Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tredje dagens frost

Det gör ont idag
Bakom hustaken sjunker solen
Under revbenen pulserar livet
Det finns en bro
i andra änden av stan
och jag har aldrig vandrat över den

I natt kommer hösten
Jag känner det i venerna
Små lätta syremolekyler
som vittnar
om sommarens förlorade dödskamp
Jag skulle sörja
om jag hade ork
Istället ritar jag en ruta
på det linjerade pappret
och hoppas på
en ringsignal
från den avstängda mobilen

Jag är så jävla rädd för ensamheten
ändå tackar jag nej
till varje inbjudan
Orkar inte klättra upp
just nu
Det finns ett svar
på andra sidan rutan
men jag ordnar så att
persiennerna är i vägen

Vad skulle du säga om du såg mig nu
bortom gränsen
du aldrig passerade?
Det ligger något i
de där korsstygnsbroderierna
som talar om skillnaden
mellan att må bättre än man har det
och ha det bättre än man mår

Jag höjer ett glas
med vatten
och dricker mig full




Fri vers av HQ
Läst 407 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-09-12 19:54



Bookmark and Share


  Dilsewat
Avslutet är underbart!
2011-09-14
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ